28 January 2013

Mai multi hackeri din Satu Mare, ridicati de DIICOT

          Gruparea, specializata in criminalitate informatica, ar fi inselat mai multe persoane din strainatate. 


          Mai multi suspecti de infractiuni informatice din Satu Mare au fost ridicati de acasa, luni dimineata, de politisti si procurorii de la DIICOT. Hackerii sunt banuiti ca ar fi inselat mai multe persoane din strainstate, anunta Politia Romana, potrivit Mediafax.

"Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Satu Mare - BCCO Oradea si procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Satu Mare au efectuat, luni, 14 perchezitii domiciliare, in judetul Satu Mare, pentru destructurarea unei grupari cu preocupari infractionale pe linia criminalitatii informatice", se arata într-un comunicat emis de Politia Romana.

Mark Zuckerberg, surprins intr-un club

       O fotografie cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, in atentia fanilor retelei de socializare 


       Mark Zuckerberg a fost surprins intr-un club in mijlocul petrecerii. Fotografia a fost publicata pe pagina de Facebook a magazinului Beatport, potrivit tabloidului britanic The Sun.


Ce e atat de deosebit la un miliardar care se distreaza ca un om normal? Simplul fapt ca Zuckerberg e rareori surprins intr-o asemenea ipostaza, fiind un tip discret ce nu apare prea des in locuri publice.

CIUDATELE CONFESIUNI ale femeii care vede îngeri

            Lorna Byrne e o femeie ciudată din Marea Britanie e convinsă că vede îngeri şi vorbeşte cu ei chiar de când era copil. Mai mult, ea spune că majoritatea micuţilor intră în contact cu aceste entităţi.


          "Cei mai mulţi coboară pe Pământ prin noiembrie şi stau până după Crăciun. Poţi să vezi aşa, nişte lumini puternice lăsându-se uşor spre pământ", a povesteşte Lorna.

Femeia susţine că îngerii arată diferit unii de alţii şi nu sunt neapărat aşa... ca în poveşti. "Spre exemplu, cel mai frumos este Arhanghelul Gabriel. E un înger ciudat, dar arată foarte bine. Nu apare foarte des şi e îmbrăcat ca un motociclist", a mărturisit Lorna Byrne într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian.

26 January 2013

Masina care se conduce singura, pe ultima suta de metri

          Cativa dintre cei mai importanti constructori auto din lume au adus in Las Vegas tehnologiile care vor ajunge curand pe toate masinile de pe planeta 


Audi a gasit solutia pentru traficul bara la bara. Ce-i drept, va mai trece ceva timp pana cand va ajunge pe piata, dar ar putea face drumul pe DN1 mult mai placut pe viitor.

Cand ajungi intr-un blocaj rutier poti sa apesi un buton, iei mainile de pe volan, picioarele de pe pedale, iar masina se va conduce singura. Astfel, poti sa stai pe Internet, sa vezi un film...

Tot nemtii au adus in Las Vegas doua sisteme impresionante de iluminare. Primul este farul adaptiv, care poate fi lasat tot timpul pe faza lunga. Cand din sens opus vine o masina, farul va lumina doar pe laterale. O alta inovatie care va ajunge anul acesta pe masini este stopul cu laser care proiecteaza pe asfalt o bariera. In acest mod, soferii din spate vor fi atentionati ca nu pastreaza distanta regulamentara.

Si Lexus se lauda cu o masina care se conduce singura. Dar, desi functionala, nu prea seamana cu un autoturism obisnuit. Camerele, senzorii si radarele sunt la vedere. Nu pentru mult timp insa. In cel mult 5 ani, toata aceasta tehnologie va incapea sub grila radiatorului ori in stopuri.
 

Romania, pe locul 5 in lume la viteza la Internet

        Romania si Letonia, in topul celor mai rapide conexiuni Internet la nivel mondial 


             Hong Kong a inregistrat o viteza record de peste 54 Mbps, in al trilea trimestru al anului trecut, potrivit Akamai Technologies. Este pentru prima data cand se atinge o viteza de peste 50 Mbps.

Romania s-a clasat pe locul cinci la nivel mondial cu o viteza la Internet de 37,4 Mbps. Dupa Hong Kong, urmatoarele pozitii sunt ocupate in ordine de Coreea de Sud cu 48,8 Mbps, Japonia cu 42,2 Mbps si Letonia cu 37,5 Mbps.

Ce s-a descoperit într-un cărbune vechi de 300 milioane de ani

         Un bărbat din Vladivostok a făcut o descoperire care i-a lăsat pe oamenii de ştiinţă mască!


Bărbatul a descoperit o bucată de cărbune, în interiorul căreia a găsit un mecanism ce părea făcut din părţi mici, realizate artificial.

Curios, acesta a dus cărbunele să fie examinat de nişte experţi care au concluzionat că pare a fi o parte a unui... schimbător de viteze extrem de avansat. Când s-a realizat datarea cărbunelui, s-a descoperit că e vechi de 300 de milioane de ani, iar bucata de mecanism se afla în el chiar de pe atunci.

22 January 2013

IllumiRoom, inventia de la Microsoft care iti transforma toata camera intr-un televizor urias [ VIDEO ]

            IllumiRoom este visul oricarui gamer! 


             IllumiRoom transforma jocurile pe calculator sau pe consola intr-o senzatie totala si cum nu a mai fost experimentata pana acum de catre cineva.

Conceput de catre Microsoft Research, IllumiRoom imbraca toata camera in cele mai mici detalii in ambientul din joc, chiar si sonorizarea fiind surround.

Google vrea să elimine parolele

             Doi ingineri de la Google consideră parolele scrise o relicvă a tehnologiei şi propun o nouă tehnologie, atât de simplă încât ea există şi acum, scrie Wired. Eric Grosse, vicepreşedintele pe securitate de la Google şi Mayank Upadhyay, un inginer de la Google vor publica luna aceasta un proiect în revista ştiinţifică "IEEE Security&Privacy". 


           "Ca multă lume din industrie, credem că parolele şi cookies-urile nu mai sunt suficiente pentru a ţine utilizatorii în siguranţă", au declarat cei doi.

Reprezentanţii Google consideră că soluţiile fizice sunt mai bune decât parolele, care sunt greu de ţinut minte şi uşor de spart. Astfel, utilizatorii ar putea intra în gadgeturile lor cu ajutorul unui mini stick USB, de exemplu, relatează Wired, citat de monitorulexpres.ro. Cei doi se gândesc la un card criptat de la Yubico, care este introdus într-un USB. Practic, acestea vor fi introduse în interiorul computerului şi se vor adapta la toate programele şi la browserele de internet, astfel nu vom mai avea nevoie de diferite software-uri.

16 January 2013

ZTE Grand Era, cel mai subtire telefon quad-core din lume

           Grand Era, un smartphone dual-SIM cu procesor cu patru nuclee


         Producatorul chinez ZTE a lansat Grand Era, cel mai subtire smartphone cu procesor quad-core din lume. Aparatul are o grosime curpoinsa intre 7,9 mm si 8,6 mm.

ZTE Grand Era are un ecran de 4,5 inch cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli. Camera are o rezolutie de 8 megapixeli, autofocalizare si senzor BSI. Telefonul este dual-SIM.


UE aruncă noi arme în lupta contra hackerilor

                 Stimulează internetul energia malefică a unor utilizatori? Autorităţile europene şi-au propus să răspundă la alte întrebări, şi mai grave, cînd au decis înfiinţarea unui centru de combatere a criminalităţii cibernetice, informează Deutsche Welle.


              Una din cele mai recente isprăvi ale infractorilor în spaţiul internautic este tentativa de a şantaja mari firme prin expedierea poştală a unor false note de plată. Ceea ce îi surprinde pe investigatorii acestui caz, conform relatărilor difuzate de agenţiile de presă, este inventivitatea delincvenţilor. Aceştia au recurs, spre a-şi răspîndi mesajele, la o modalitate pînă deunăzi puţin uzitată, fiindcă destul de costisitoare: serviciile poştale. Mai mult decît atît: textele trimise au fost personalizate, imprimate pe hîrtie de excelentă calitate, conforme cu toate regulile corespondenţei de afaceri.

Notele de plată expediate unor firme germane importante oscilează între 580 şi 1890 de euro, relativ modest în raport cu cele 300 de miliarde de euro la cît se cifrează anual pagubele pricinuite de criminalitatea cibernetică, căreia îi cad victimă, în acelaşi interval de timp, aproape un milion de persoane. Trista realitate este că infractorii sunt greu de capturat. În schimb, profitul realizat de aceştia este imens. În parte, statele europene încearcă, fiecare după propriile puteri, să vină de hac hackerilor, infractorilor. Şansele de succes ale unor astfel de operaţiuni naţionale sunt încă dezamăgitoare. Delincvenţii îşi perfecţionează continuu metodele de acţiune, într-o reţea practic infinită.

15 January 2013

Hard disk-ul reinventat

            Wireless Plus este noul hard disk portabil al celor de la Seagate, care promite sa faca legea pe piata dispozitivelor de stocare


                Seagate a adus la CES 2013 un dispozitiv de stocare revolutionar, botezat Wireless Plus mobile devide storage. El a fost conceput pentru a oferi sau primi wireless continut la pana la 8 telefoane sau tablete conectate.

Gadgetul are o capacitate de stocare de un terabyte, suficient cat sa stocheze pana la 500 de filme sau cateva mii de melodii, dar nu asta il face special.


Utilizatorul poate sa isi sincronizeze datele de pe telefon, tableta si orice alt device cu sistem de operare Android, iOS sau de pe dispozitivele Kindle printr-o conexiune wireless si cu aplicatia speciala Seagate Media.

12 January 2013

Firefox OS, sistemul de operare pentru telefoane mobile, va fi lansat in acest an

             Producatorii de telefoane mobile vor lansa noi sisteme de operare mobile in 2013


               Mozilla si ZTE vor lansa in acest an primul smartphone cu sistem de operare Firefox. Anuntul a fost facut la CES 2013 de catre Cheng Lixin, director executiv al filialei ZTE din Statele Unite.

Noul sistem de operare ar putea fi o alternativa la Android si va fi lansat pentru inceput in Europa si Brazilia, potrivit Bloomberg. Firefox OS ar putea fi lansat si in Statele Unite in acest an, daca studiile de piata vor fi favorabile in acest sens, a mai precizat Cheng.

Cu FUNDUL la ÎNAINTARE

      Ce poţi să faci atunci când plictiseala nu-ţi dă pace? Să-ţi faci poze sexy, pe care apoi să le postezi pe internet, evident.


          Modelul sud-african Candice Swanepoel, căci despre ea este vorba, şi-a scos atuurile fizice la înaintare într-o fotografie sexy, extrem de apreciată pe internet.

Candice Swanepoel, în vârstă de 23 de ani, este una dintre cele mai dorite femei de pe planetă, se pare că nu prea are ce face în timpul liber, pentru că realizează deseori fotografii în diverse ţinute, mai mult sau mai puţin provocatoare, cu care apoi îşi înnebuneşte admiratorii.

Super-tableta Panasonic cu diagonala de 50 cm

         50 de centimetri. Aceasta este diagonala noii tablete de la Panasonic, lansata la CES 2013 


         In timp ce Apple isi concentreaza eforturile in lansarea de mini tablete, pe care sa le poti tine intr-o singura mana, Panasonic a luat hotararea sa urmeze un drum diferit si sa lanseze o tableta-gigant, cu diagonala de 50 de centimetri.

Reprezentantii companiei cred ca inventia ar putea deveni un hit printre pasionatii de fotografie.
 
"Tableta incorporeaza caracteristicile presei scrise, pe care computerele sau tabletele deja existente nu le pot oferi, ca redare de inalta calitate, scris de mana natural. Are o greutate redusa si este subtire, pentru a fi usor de transportat", spun reprezentantii firmei.
Panelul care sta in spatele ecranului LCD are o rezolutie de tip 4K (adica 3840 x 2560, 9.83 milioane de pixeli) - ceea ce inseamna mai mult decat dublul rezolutiei "standard" Full HD (1920 x 1080). In plus, are o densitate de 230 de pixeli pe inch.

Televizorul 3D de la Toshiba fara ochelari speciali. Tehnologie revolutionara 4K

          Acesta este unul dintre produsele electronice care au facut senzatie in cadrul targului CES 2013 din Las Vegas. 


        "S-au mai facut astfel de televizoare", ar putea spune cineva care este pasionat de gadgeturi, insa modelul prezentat de Toshiba la CES 2013 prezinta doua mari diferenta fata de alte modele: imaginea 3D este intr-adevar foarte buna, iar de acest TV se pot bucura mai multe persoane, simultan, fara ochelari 3D, bineinteles.

Tehnologia se numeste "glasses free", iar cei de la Toshiba ii spun "multi-parallax".

Care este secretul?

02 January 2013

Ce gadget genial va vinde Samsung anul acesta

    Aparatul va fi pe piata si in Europa, anunta presa americana de tehnologie.


                Samsung va vinde primul smartphone care foloseste sistemul de operare Tizen, incepand din acest an. Deja lucrurile par clare cu operatorul japonez de telefonie NTT Docomo, insa pe lista ar fi si alti parteneri, printre care Vodafone si France Telecom, anunta cnet.

Tizen este un sistem de operare bazat pe Linux, la fel ca Android,  insa este facut cu mai multa meticulozitate. El a nascut din cenusa MeeGo al Nokia. Intel, care a lucrat initial cu Nokia pentru MeeGo, a dat mana acum cu Samsung pentru a crea softul, care este si supervizat de Linux Foundation.

Cel mai SPECTACULOS foc de artificii din lume [ VIDEO ]

        Un fotograf a făcut câteva fotografii spectaculoase din timpul focului de articii care a fost organizat în Dubai.


       Imaginile au fost postate pe site de tehnologie gizmodo.com. Evident, întregul spectacol pirotehnic a fost organizat în jurul clădirii simbol a Dubaiului, Burj Khalifa, considerată cea mai înaltă clădire din lume, având 829, 8 metri. Pe Youtube a fost postat și un clip de prezentare a întregului spectacol. Imaginile sunt absolut demențiale.  

Descoperirea din 2013 care va schimba lumea: Pamantul extraterestru


               Prima planeta extraterestra, asemanatoare Pamantului, ar putea fi descoperita in 2013, afirma oamenii de stiinta. Un Pamant geaman, care ar avea cateva caracteristici-cheie similare Terrei, va fi anuntat in acest an.
Astronomii au descoperit o serie de exoplanete care au marimea sau temperatura aproape identice cu ale planetei noastre, potrivit Indian Express.

"Sunt foarte optimist ca primul Pamant geaman va fi descoperit in 2013", a spus Abel Mendez, cercetator la Laboratorul planetar de la Universitatea Puerto Rico din Arecibo.