29 July 2010

Aşa va ajunge Bucureştiul la Dunăre!

Proiectul privind noua lege administrativă a Bucureştiului a ajuns în Senat. El prevede transformarea celor 6 sectoare în 12 arondismente, înglobarea totală a judeţului Ilfov şi a unor localităţi din judeţele învecinate şi mutarea graniţei sudice a metropolei la Dunăre.

După adoptarea noii legi a Bucureştiului, Capitala va cunoaşte mai multe transformări administrative, în trei etape. În prima fază, care va demara, probabil, în toamnă, sectoarele oraşului vor fi dizolvate, iar în locul lor vor apărea 12 arondismente, ca în Paris, fiecare cu aproximativ 150.000 de locuitori. Tot în prima etapă, metropola va ajunge la 1.800 de kilometri pătraţi, faţă de 228 cât are acum, prin înglobarea totală a judeţului Ilfov. În etapa a doua, peste aproximativ trei ani, Bucureştiul se va extinde,parţial, şi în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu şi Călăraşi. Va ajunge astfel la suprafaţa de 3.800 de kilometri pătraţi.

În a treia etapă, peste aproximativ 10 ani, oraşul va atinge suprafaţa de 5.500 de kilometri pătraţi şi va îngloba peste 100 de localităţi din judeţele apropiate. Graniţa sudică a metropolei va ajunge până la Dunăre. “Zona Metropolitană Bucureşti va fi una din cele 8 euroregiuni ale României, care vor înlocui judeţele”, ne-a declarat deputatul Vasile Gherasim , unul dintre susţinătorii proiectului.

1 comment: