08 September 2010

Vai de mama noastră! Tricolorii au scos un punct chinuit la Minsk, în faţa Belarusului

După semieşecul cu Albania (1-1), elevii lui Răzvan Lucescu s-au împotmolit şi în Belarus (0-0), bifând, în două partide, doar două puncte anemice, o zestre modestă în vederea calificării la Euro 2012.

Ruşinea trăită în faţa Albaniei şi discursul emoţionant al căpitanului Cristi Chivu, care a prefaţat întâlnirea cu “ruşii albi”, ne-au creat iluzia că, la Minsk, tricolorii îşi vor pune capul în crampoanele adversarului şi inima în slujba noastră. Povestea meciului cu Belarus, spusă pe sărite, n-are nici un reper. Lucescu jr a schimbat liniile, dar şi-a păstrat obiceiurile proaste. Cu Florescu înfofolit în tricoul lui Hagi şi cu Maftei bântuit de fantoma lui Dan Petrescu am tresărit prima dată în minutul 25, la o zvâcnire a lui Bogdan Stancu. Portarul Jevnov n-a lăsat însă loc pentru emoţii.

Marica, două ocazii pe final

Cam atât pentru noi în prima parte, iar senzaţia că vom trăi şi în aceste preliminarii cu capul în pământ ne dădea deja târcoale. La reluare, ne-am “hârjonit” cu belaruşii ca în curtea şcolii, cu mintea la notele din catalog şi cu talpa pe tibia adversarului. S-a jucat dur, mediocru, penibil pe alocuri. Stingerea a dat-o Marica, introdus pe final, care a atins mingea de două ori, dar de fiecare dată periculos. Puţin, prea puţin însă pentru o naţională care visează la Euro şi pentru nişte suporteri obişnuiţi să vadă meciurile cu mâna la inimă.

Dragomir: «Suntem în cărţi»

Dumitru Dragomir laudă evoluţia tricolorilor din Belarus şi spune că avem şanse de calificare. “Naţionala a jucat chiar foarte bine. A făcut un pressing formidabil. Veţi vedea ce probleme va pune Belarusul. Sunt bune şi două puncte după acest start, o să vedeţi. Suntem în cărţi. Să ne rugăm să facă meci nul Franţa şi Bosnia, să nu câştige una dintre ele”, a declarat preşedintele LPF.

0 Comentarii:

Post a Comment