
Tehnologia folosită în cadrul turnurilor solare diferă de procesul de producere a energiei electrice dintr-o centrală solară convenţională.
Modul de funcţionare al unui astfel de turn îmbină trei tehnologii distincte: efectul de seră, efectul de horn şi turbinele de vânt. Aerul este încălzit de razele soarelui, sub un acoperiş circular translucid aflat la baza turnului de unde, datorită convecţiei, se va ridica, urmând să fie ghidat de turbine şi aspirat pe turn în sus. Acest flux de aer va pune în mişcare turbinele, care vor produce energie electrică.
Turnul va funcţiona indiferent de condiţiile meteo, în orice moment al zilei. În plus, nu vor exista emisii de dioxid de carbon sau de alte substanţe poluatoare ca în cazul energiei produse din hidrocarburi.
EnviroMission estimeaza ca proiectul va costa 750 milioane dolari, iar când va fi terminat turnul, în 2015, acesta va furniza energie pentru 150.000 de case, continuând să facă acest lucru pe parcursul unei perioade de până la optzeci de ani.
0 Comentarii:
Post a Comment