30 July 2011

Apple are mai mulți bani lichizi decât Trezorieria SUA

Faptul că Statele Unite ale Americii sunt înglodate în datorii și că riscă să intre în curând în incapacitate de plată nu mai este un secret pentru nimeni. Lichiditățile insuficiente pot aduce SUA în pragul falimentului, și, potrivit unei publicații economcie, gigantul Apple deține mai mulți bani decât Treyoreria amerciană.

Până la data de 2 august, SUA vor fi nevoită să-și majoreze plafonul datoriei publice, altfel ar putea intra în incapacitate de plată.

Publicaţia Business Insider a făcut o comparație întrea statul american și gigantul Apple. Astfel, jurnaliștii au ajuns la concluzia că firma de IT deţine mai mulţi bani lichizi decât Trezoreria Statelor Unite.

Mai precis, statul federal deţine lichidităţi efective de 73, 8 miliarde de dolari, iar compania lui Steve Jobs are 76,2 miliarde de dolari, calculaţi la sfârşitul lunii iunie 2011, cu 2,4 miliarde de dolari mai mult decât SUA, scrie antena3.

Totuşi jurnaliştii de la Business Insider au şi o explicaţie pentru aceste cifre îngrijorătoare. Ei au arătat că aceste rezultate se datorează faptului că în cazul societății, încasările sunt mai mari decât consumul.

"Acest lucru este foarte simplu de explicat Apple încasează mai mulţi bani decât consumă în timp ce SUA nu", au conchis cei de la Business Insider.

0 Comentarii:

Post a Comment