19 August 2011

Avem Euro-speranţe!

Echipele românești din Europa League au avut o seară bună. Rapid e deja în grupe, după succesul clar din Polonia. Deși au jucat la Cluj, respectiv la Piatra Neamț, Steaua și FC Vaslui au bătut la două goluri și au prima șansă să se califice în grupele Europa League. Și Dinamo, care a cedat la limită în Ucraina, e favorită în manșa retur. Nici măcar Mediașul nu e eliminat din competiție, mai ales că a punctat în deplasarea de la Viena.

TSKAlificare

Steaua a muncit serios pentru a învinge pe ŢSKA Sofia. “Roş-albaştrii” au înscris prin Galamaz şi prin Tatu, au evoluat consistent, iar returul nu le poate furniza surprize, dacă îşi vor calcula bine paşii.

Atmosfera s-a încins în Gruia, după ce 2.000 de bulgari au strigat “Ţiganii!”, la ieşirea steliştilor pe teren. Jucătorii au preluat din agresivitatea tribunei, iar Mihai Costea a ratat prima şansă (16). La doar un minut, Galamaz a fructificat centrarea lui Brandan, “cap” imparabil din mijlocul careului mic al bulgarilor. Steaua a instaurat dictatura la Cluj, fiind la un pas să se distanţeze, dar Tatu (43) şi Tănase (45) au fost lipsiţi de luciditate. În mitanul secund, elevii lui Levy au intrat relaxaţi, iar oaspeţii le-au dat fiori fanaticilor români din tribune. Iancev (52) sau Platini (65) au irosit însă ocazii mari. În ultimul sfert de oră, “roş-albaştrii” s-au regăsit, iar Tatu a majorat scorul, şut plasat de la 20 de metri (77). În timp ce fanii bulgari afişau un banner de solidaritate cu fanii Stelei (“Becali, ia-ţi banii şi pleacă! Lasă Steaua!”), Zicu rata incredibil şi ucidea speranţele alor lui.

«Dăm gol şi acolo»

“Nu le-am dat nici o şansă. 2-0 e extraordinar. Mergem să luptăm şi să dăm gol în Bulgaria. Marcăm şi «la revedere», ne calificăm”, a spus Gigi Becali.

Fără 7 titulari, Vasluiul a bătut clar pe Sparta

Fără 7 titulari, FC Vaslui i-a bătut cu 2-0, la Piatra Neamţ, pe cehi, în turul play-off-ului Europa League, şi e favorită la calificarea în grupe!

Vasluienii au început perfect. Sânmărtean i-a pasat genial lui Gerlem, acesta a fost placat de portarul Blazek, iar Temwanjera a introdus mingea în poarta goală (13). Tot Sânmărtean a fost la originea golului bulgarului Milanov, care a centrat înalt, iar Blazek a gafat, scăpând mingea în poartă (36). Fără 7 titulari (accidentaţi sau suspendaţi), elevii lui Hizo s-au descurcat onorabil şi în partea a doua, când au fost periculoşi pe contraatac, Temwanjera trecându-şi în cont o bară (85).

Dinamoviştii, răpuşi în mintul 89

Dinamo a pierdut, ieri, cu 2-1, la Poltava, disputa tur cu Vorskla. “Câinii” au fost răpuşi în minutul 89, după ce au jucat aproape o jumătate de oră în inferioritate numerică.

Bucureştenii au început avântat partida, luându- şi prin surprindere adversarii. Rând pe rând, Dănciulescu (3), Torje (11, 12, 15), M. Niculae (17) şi Moţi (18 - bară) au ratat ocazii importante, dând impresia că golul pluteşte în aer. Acesta a venit, dar în poarta cealaltă, la singura situaţie serioasă a ucrainenilor (32). Atunci, Krivoşeenko i-a luat faţa lui Diabate şi a marcat cu capul, din şapte metri. Mai mult, Januzi (48) putea face 2-0, dar şutul său a lovit bara. Torje (57) a trimis şi el în bară, pentru ca, peste un minut, M. Niculae să restabilească egalitatea, cu o “torpilă” la colţul scurt. Finalul a fost de foc. Rămaşi în inferioritate numerică, după ce D. Grigore (64) a fost eliminat, “roş-albii” s-au apărat pe două linii, dar n-au putut evita golul de 2-1 al ucrainenilor. Rebenok (89) a punctat decisiv din careu, profitând de o respingere în faţă a lui Bălgrădean. “Bătălia de la Poltava” s-a terminat cu un rezultat dezamăgitor pentru români, dar care poate fi întors peste o săptămână la Bucureşti.

Nici un Media-şoc la Viena

Retur greu, la Cluj, pentru Gaz Metan, după eşecul de la Viena (1-3).

Gazul lui Cristi Pustai a fost luat pe sus: Linz a deschis scorul (9), la o ieşire aiurea la ofsaid. Din nimic, olandezul Breeveld a egalat (25), după o fază la care a vrut să centreze. La o altă neatenţie, Barazite face 2-1 (45) şi tot el înscrie pentru 3-1 (60), la capătul unei acţiuni personale, al 8-lea gol în Europa League. N-a mai fost nici un Media-şoc! Returul de la Cluj e o misiune imposibilă.

SuperRapid!

Giuleştenii sunt ca şi calificaţi în grupe după un 3-1 concludent în Polonia.

Mila a deschis scorul (16), însă oamenii lui Răzvan Lucescu au preluat frâiele jocului şi au răsturnat situaţia: Nicolae Grigore - şut sub bară (24), Roman - reluare plasată din apropiere (35) şi Apostol - “lat” din careul mic (79). “Nea” George Copos, scoate banii, Rapid e deja în grupele Europa League!

0 Comentarii:

Post a Comment