07 August 2011

Descoperire incredibilă a celor de la NASA: acum 4 miliarde de ani... Pământul a avut două Luni


Un studiu al cercetătorilor NASA, publicat recent în revista Nature, dezvăluie faptul că, în urmă cu 4 miliarde de ani, Pământul a avut două Luni, una mai mare, cea de acum, şi o “soră” mai mică, absorbită în cele din urmă de cea principală.

Teoria dezvăluită de oamenii de ştiinţă care lucrează pentru Agenţia Spaţială Americană a fost formulată după mai multe misiuni de cercetare şi va fi explicată în detaliu până la anul, spun aceştia. Momentan, ceea ce se ştie cu exactitate este faptul că acum aproximativ 4 miliarde de ani, Terra a avut, pentru o anumită perioadă de timp, două Luni.

Ele “s-au născut”, după cum spun experţii, în urma coliziunii dintre Pământ şi o planetă de dimensiunile lui Marte, cele două Luni începând să graviteze în jurul Terrei.

După câteva milioane de ani, Luna mai mică a fost prinsă în “războiul” gravitaţional dintre Pământ şi Luna cea mare, fiind uşor, uşor absorbită de aceasta din urmă, după ce s-a ciocnit de ea.

Cercetătorii spun că aşa se explică şi de ce partea vizibilă a Lunii e mai plată şi cu mai puţine cratere decât faţa ascunsă, plină de cratere, care s-ar fi format în urma coliziunii. Impactul a dus, totodată, la acumularea de magmă pe scoarţa astrului, aceasta redistribuindu-se apoi înspre partea vizibilă a Lunii.

0 Comentarii:

Post a Comment