29 September 2011

India limitează numărul de SMS-uri trimise într-o zi



           ”Raţia” de sms-uri va scădea semnificativ în India, în urma unei decizii a autorităţilor. Motivul acestei măsuri este reprezentat de mesajele publicitare nesolicitate care asaltează telefoanele indienilor în scopul promovării diverselor produse.


Astfel, conform noilor norme, nimeni nu va putea trimite mai mult de 100 de SMS-uri pe zi de pe acelaşi telefon mobil, anunţă BBC, conform ziare.com.


India a mai încercat să ţină sub control firmele care bombardează în acest mod clienţii companiilor de telefonie mobilă, dar se pare că fără prea mari rezultate.


Autorităţile au realizat în 2007 un sistem prin care se indienii pot introduce numărul de telefon într-o listă către care nu se pot trimite mesaje text care nu au legătură cu un serviciu sau cu o tranzacţie financiară care presupune existenţa unui contract între două părţi,  În decembrie, India a anunţat un plan pentru amendarea drastică a firmelor care trimit SMS-uri către numerele din aceasta listă.


Deşi autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor a interzis trimiterea mesajelor publicitare între 09:00-21:00, în prezent indienii sunt deranjaţi noaptea. Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care, în India, există 700 de milioane de abonaţi la companiile de telefonie mobilă.

0 Comentarii:

Post a Comment