20 October 2011

Activitatea de pe Facebook îți poate afecta creierul


             Rețeaua de socializare Facebook a creat o adevărată isterie în ultima perioadă, iar acest lucru i-a determinat pe oamenii de știință să facă fel de fel studii pe această temă. Astfel s-a descoperit că există o legătură directă între numărul de prieteni de pe Facebook și mărimea creierului utilizatorului

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la University College din Londra, rețelele sociale au un impact puternic asupra creiereului celor care le utilizează.


"Reţelele de socializare au o influenţă majoră în viaţa noastră, cu toate astea înţelegem foarte puţin din impactul pe care le au asupra noastră, în special asupra creierului. Pentru unii, reţelele de socializare pot face mult rău, pe când pe alţii prezenţa activă pe Facebook sau Twitter îi menţine în formă, sporindu-le conexiunile cerebrale", a declarat profesorul Geriant Rees, de la University College din Londra, potrivit Antena3.

În urma studiului s-a descoperit că persoanele care au mai mulți prieteni pe Facebook și sunt activi pe rețeaua de socializare au creierului mult mai dezvoltat.

0 Comentarii:

Post a Comment