19 October 2011

De aici vor decola avioanele spre spaţiu


            Miliardarul britanic Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, a inaugurat, luni, în statul american New Mexico, Spaceport America, cel dintâi aeroport spaţial din lume de unde vor decola, începând de la anul, primele navete cu turişti.


Branson a inaugurat clădirea aeroportului cu un aspect futurist spărgând de zidurile acestuia o sticlă de şampanie, după ce a coborât de pe o terasă, pe o coardă, însoţit de câţiva acrobaţi. Invitaţii, printre care s-au aflat şi cei 150 de astronauţi care şi-au rezervat deja biletele pentru primele curse turistice în spaţiu, au asistat la zborul demonstrativ al navetei White KnightTwo, care va transporta în curând primii turişti dincolo de graniţa atmosferei terestre.



 SAU FACUT DEJA MII DE REZERVARI !

Mii de rezervări preplătite au fost făcute deja, preţul pentru o astfel de aventură fiind de 200.000 de dolari. Aeroportul va fi capabil să opereze câte două zboruri în spaţiu în fiecare zi.

Călătoria cu avionul Virgin Galactic include un zbor de 2,5 ore, 5 minute de plonjare în imponderabilitate şi o privire asupra Pământului din spaţiu.

2 comments: