11 October 2011

Vezi ce pericole îi pândesc pe cei care consumă băuturi energizante!


           Într-o lume în care totul se desfășoară cu o viteză uluitoare, iar oamenii sunt extrem de obosiți, buturile energizante au devenit o obișnuință pentru foarte multe persoane, din ce în ce mai tinere. Un studiu american recent atrage atenția asupra riscurilor la care se expun cei care consumă astfel de băuturi.

Un studiu american a arătat că 30% - 40% dintre copii şi adolescenţi consumă regulat acest tip de băuturi, iar 'acest lucru duce la serioase efecte secundare, printre care convulsii, diabet, tulburări cardiace, ale somnului sau de comportament. Au fost observate şi interacţiuni periculoase cu alcoolul şi unele medicamente.

Mai mult, specialiștii au ajuns la concluzia că băuturile energizante nu au niciun efect benefic semnificativ.

"Specialiştii din domeniul sănătăţii să ia la cunoştinţă de existenţa acestei probleme, tot mai serioase, să informeze şi să facă recomandări familiilor şi în şcoli, invitând la prudenţă. Trebuie întărită supravegherea toxicologică a acestor produse, pentru a stabili mai bine cantităţile periculoase de ingrediente, ca şi efectele consumului cronic", a declarat Rodi Courie, cel care a coordonat studiul, potrivit Agerpres.

0 Comentarii:

Post a Comment