02 November 2011

Cine este Florin Raţiu, românul pe care miliardarul Mark Zuckerberg îl urmăreşte pe Facebook.


         Românul Florin Raţiu este unul dintre cei 33 de oameni pe care Mark Zuckerberg îi urmăreşte pe Facebook. Este un tânăr inginer programator şi lucrează la sediul Facebook din Palo Alto.

Florin Raţiu stă alături de jurnalista Arianna Huffington, co-fondatoarea Huffington Post, actriţa Dianna Agron sau reporterul Nick Bilton de la New York Times în grupul restrâns al celor 33 pe care Mark Zuckerberg îi urmăreşte, ca abonat, pe Facebook. Asta în condiţiile în care fondatorul reţelei de socializare are un portofoliu de aproape 9 milioane de abonaţi care-i "vânează" fiecare postare. 




Cine este Raţiu?

Florin Raţiu este un fost olimpic român la matematică. În clasa a XI-a, ca elev al Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din Arad, unde a învăţat şi prozatorul Ioan Slavici, a reprezentat România în lotul internaţional al Olimpiadei de matematică, la Seul, în Coreea, de unde s-a întors cu o medalie de bronz. În 2001, a devenit student al Universităţii Stanford din Statele Unite, unde a urmat şi două programe de masterat după absolvire. "Încă de pe vremea liceului voia să studieze în străinătate. După absolvire, a fost acceptat la mai multe facultăţi din America, dar a ales Stanford. L-au remarcat că este bun, iar pentru cele două mastere a primit bursă", a declarat, pentru gandul profesoara de matematică a lui Florin Raţiu, Octavia Potoceanu, care a precizat că acesta se fereşte de publicitate.

Explicaţia unui coleg: "Florin a participat la dezvoltarea acestui feature de follow. Mark i-a dat follow lui Florin, iar apoi a uitat să-i mai dea unfollow"

Florin Raţiu s-a stabilit în Statele Unite, în Mountain View, California, şi din 2008 lucrează ca programator pentru Facebook. Despre relaţia a cu Mark Zuckerberg a vorbit un alt român, Maximilian Machedon, care lucrează tot pe postul de programator la Facebook, în Palo Alto.

"Cred că e din cauză că Florin a participat la dezvoltarea acestui feature de follow. În timp ce testau acest buton, Mark i-a dat follow lui Florin, iar apoi a uitat să-i mai dea unfollow" a declarat Machedon, pentru gandu. Din cauza legăturii aparente cu fondatorul Facebook, Florin Raţiu este asaltat acum de multe cereri de interacţiune pe platforma socială, a adăugat acesta.

Mai mult decât atât, românul Florin Raţiu şi fondatorul Facebook Mark Zuckerberg mai au ceva în comun: atât iubita lui Mark Zuckerberg, cât şi logodnica lui Florin Raţiu sunt de origine asiatică.

După ce luna trecută Facebook a lansat butonul "Abonare", milioane de oameni care au conturi pe reţeaua de socializare au început să-l folosească. Aplicaţia permite utilizatorilor să urmărească preferenţial postările de pe profilele anumitor persoane.
Facebook este un site de socializare, creat în 2004 de Mark Zuckerberg, pe vremea când era student Harvard. Iniţial era o reţea dedicată exclusiv studenţilor de la Harvard, apoi s-a extins şi la alte universităţi din Statele Unite, devenind ulterior populară în toată lumea. În prezent, Facebook numără 750 de milioane utilizatori în toată lumea, dintre care aproape patru milioane sunt din România.

0 Comentarii:

Post a Comment