15 November 2011

Geniu in IT. La 12 ani are propria companie: “Steve Jobs a fost cel care m-a inspirat” [video]

               Este in clasa a 6-a, dar are toate sansele sa devina un nume cunoscut in IT. Asemenea idolului sau si a catorva milioane de fani din intreaga lume: Steve Jobs. Thomas Suarez are doar 12 ani, dar a uimit asistenta prezenta la evenimentul TEDx din Manhattan, SUA, cand si-a prezentat ultimele creatii in materie de tehnologie.

Thomas Suarez
Intr-o camera plina de guru in domeniul IT, Thomas a urcat pe scena si a tinut un discurs uluitor despre aplicatiile pe care le-a creat pentru platforma iOS. “Parintii mei, prietenii mei, chiar si oamenii din magazinul Apple m-au sprijinit, iar Steve Jobs a fost cel care m-a inspirat”, le-a spus Suarez celor prezenti la evenimentul de IT din Statele Unite, noteaza Daily Mail.Pe 22 octombrie, Thomas Suarez a fost prezent la un alt eveniment de profil, unde a vorbit despre “metodele moderne de invatat”. A povestit atunci despre interesul sau vizavi de programare, pasiune care a inceput de la o varsta frageda – cand se afla inca la gradinita. Tanarul a descoperit singur tainele programarii. A inceput cu limbajul Python, apoi C, ulterior dezvaluind secretele Java. In prezent, Thomas este elev in clasa a 6-a la o scoala din South Bay, Los Angeles.

In cadrul evenimentului TEDx, pustiul a marturisit ca a inceput sa creeze si sa-si vanda propriile aplicatii atunci cand grupul american Apple a lansat kitul de dezvoltare software. Una dintre aplicatiile lui Thomas, lansata anul trecut - Bogatiile Pamantului (Earth Fortune) - schimba culorile Pamantului in functie de resursele de care dispun utilizatorii.

Cea mai cunoscuta dintre aplicatiile tanarului se numeste Bustin Jieber. Prin intermediul ei, jucatorii il pot lovi cu sete pe cel poreclit “idolul adolescentilor”, cantaretul Justin Bieber. “Am creat-o pentru ca foarte multi copii din scoala mea nu-l pot suporta pe Bieber. Nu-l plac absolut deloc”, a glumit Thomas pe seama aplicatiei sale.

Aplicatii educationale, oferite gratuit scolilor din South Bay, LA

  Geniul de doar 12 ani a realizat chiar si o aplicatie (App Club) disponibila pe platforma scolii in care invata, pentru a-si putea impartasi cunostintele cu ceilalti colegi ai sai. Thomas povesteste ca aceasta este in permanenta updatata de catre profesorii, care de altfel s-au oferit sa-i fie si sponsori in cadrul proiectului, si cauta sa creeze aplicatii educationale, disponibile pe tabletele iPad. Mai mult, aplicatiile vor fi distribuite gratuit scolilor locale.


Recent, tanarul, care a uimit o lume intreaga cu discursul sau elevat, si-a infiintat propria lui companie. CarrotCorp se ocupa cu vanzarea aplicatiilor realizate de Thomas.

Suarez si-a incheiat discursul de la TEDx cu o promisiune referitoare la obiectivele sale viitoare. Pustiul le-a spus celor prezenti la eveniment ca va continua sa realizeze programe si sa-si extinda aplicatiile pentru device-urile care folosesc sistemul de operare Android.0 Comentarii:

Post a Comment