16 March 2012

40.000 de turişti aşteptaţi în Bucureşti la finala UEFA

           Astăzi la Primăria Capitalei a avut loc prima întâlnire a reprezentanţilor tuturor instituţiilor care vor fi implicate în organizarea Finalei UEFA Europa League, eveniment care se va petrece pe Naţional Arena pe 9 mai.

National Arena
40.000 de turişti sunt aşteptaţi să vină în Bucureşti, după cum a declarat astăzi edilul-şef, Sorin Oprescu. De pe 11 aprilie până pe 8 mai cupa va fi expusă în mai multe zone din oraş, printre care Piaţa George Enescu, Pasajul de la Universitate, Centrul Istoric şi Arena Naţională.

Mircea Sandu, preşedintele FRF a declarat astăzi că pentru suporteri vor fi amenajate zone speciale în Piaţa George Enescu şi Constituţiei unde vor putea participa la jocuri cu teme fotbalistice, vor încerca experienţe culinare şi vor asista la diverse concerte. ”Cred că este cel mai important eveniment care a avut loc în România în ultimii 22 de ani”, a declarat şeful FRF.


Şi mijloacele de transport în comun vor fi suplimentate. Totodată, au fost identificate traseele pe care vor circula autobuzele cu turişti, precum şi locurile pentru debarcarea suporterilor.
O dată cu venirea suporterilor, aceştia vor fi îndrumaţi catre stadion, din motive de siguranţă, pe două trasee diferite. Pentru taximetrişti se vor crea locuri de parcare în apropierea Arenei Naţionale şi în proximitatea celor două zone pentru fani.

În ceea ce priveşte siguranţa persoanelor, atât ISU, cât şi SMURD şi Serviciul de Ambulanţă din Capitală îşi vor suplimenta efectivele, astfel încât să fie pregătite de intervenţie în zonele aglomerate. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat azi că vor fi aduse şi echipaje din alte oraşe. Sorin Oprescu a mai spus azi că va organiza săptămânal întâlniri cu cei responsabili, pentru ca la finala UEFA totul să se desfăşoare ireproşabil.

0 Comentarii:

Post a Comment