21 March 2013

RASPUNS HALUCINANT al unui expert NASA, despre asteroizii care pot lovi Terra

         Un specialist de la NASA le-a oferit un răspuns incredibil membrilor Congresului american, când a fost întrebat despre pericolul pe care îl prezintă asteroizii care se îndreaptă spre Pământ.


              Charles Bolden a discutat despre pericolele care îi pândesc pe oameni, având în vedere că foarte mulţi asteroizi trec razant pe lâmgă Terra, iar uneori părţi din aceştia ajung la sol. Dacă sunt mari, cum a fost în cazul celui care a explodat deasupra localităţii Chelyabinsk, din Rusia, daunele cauzate pot fi mari şi nu este vorba doar despre clădiri distruse, ci despre vieţi omeneşti curmate.



Întrebat care este cea mai bună metodă prin care populaţia se poate apăra de astfel de tragedii şi cum trebuie să procedăm pentru a ne salva în cazul în care un asteroit va lovi Terra, Charles Bolden a oferit un răspuns... halucinant: "Trebuie să ne rugăm!", a declarat specialistul NASA, sugerând că nu există vreo metodă de prevenire şi nici nu se poate acţiona atât de repede încât să ne ferim din calea asteroizilor.

La jumătatea lunii februarie, o ploaie de meteoriţi cauzată de distrugerea unui astfel de corp ceresc deasupra unei regiuni din Rusia, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 50 de persoane.

0 Comentarii:

Post a Comment