07 April 2013

Abramovici a fost DETRONAT. Cum arată cel mai mare IAHT din lume, în valoare de 400 milioane de euro [ POZE ]

          Celebrul om de afaceri rus Roman Abramovici nu mai este, începând de vineri, proprietarul celui mai mare iaht din lume. Un miliardar misterios tocmai şi-a inaugurat noua "bărcuţă de lux", un iaht cu lungimea de 180 de metri, care a costat nu mai puţin de 470 de milioane de euro, potrivit Daily Mail.


Azzam, cum a fost botezată ambarcaţiunea de lux, devine astfel cel mai mare iaht din lume. Eclipse, iahtul lui Abramovici, are doar 162 de metri lungime şi valorează 320 de milioane de euro.

În plus, Azzam poate merge cu o viteză de 30 de noduri, faţă de doar 22 de noduri, viteza maximă a lui Eclipse.



Azzam (cuvântul înseamnă "hotărâre" în limba arabă), a fost construit în Germania pentru un miliardar misterios. Se crede că este vorba despre un saudit, dar informaţia nu a fost confirmată.
Iahtul este mai mare decât multe nave de coazieră, iar greutatea sa este impresionantă: 14.000 de tone, sau echivalentul a 1.750 de elefanţi africani adulţi.

Luxul este şi el pe măsura dimensiunilor şi preţului. Un designer de interior a fost angajat special pentru a mobila, decora şi accesoriza iahtul, astfel încât pasagerii să se simtă confortabil.



0 Comentarii:

Post a Comment