10 November 2013

Încălzirea globală va lovi România

               Încălzirea globală și topirea ghețarilor de pe Terra ar putea provocă o creștere foarte mare a nivelului marilor și oceanelor, iar România nu ar scăpa nici ea de aceste consecințe dramatice, susțin specialiștii de la Național Geographic.


                   Astfel, din cauza încălzirii globale, gheață de la Polul Nord și Polul Sud se va topi și va acoperi 10% din suprafața planetei.

În cadrul acestei analize, Național Geographic a realizat mai multe hărți prin care arată efectul catastrofal al cresteriii nivelului marilor și oceanelor, într-un scenariu plasat peste 5.000 de ani.


Potrivit acestei simulări, Europa va fi unul dintre cele mai afectate continente, iar orașe precum Londra sau Veneția ar putea fi înghițite complet de ape. De asemenea, Olanda și Danemarca s-ar scufundă și ele sub ape, în cazul topirii ghețarilor.

Totodată, creșterea nivelului apei în Marea Mediterană ar putea genera un efect asemănător în Marea Neagră, iar hartă arată că în acest caz Marea Neagră ar înghiți o parte din estul României.

0 Comentarii:

Post a Comment