14 February 2011

Un român ia leafă 157 €...iar un belgian 1.100 €


Dacă discutăm despre caştigurile salariale ale romanilor, ţara noastră pare a fi mai degrabă una bananieră, şi nu din Comunitatea Europeană. Salariul minim la noi e de 157 de euro, in timp ce intr-o ţară occidentală, leafa minimă e de 7 ori mai mare, ajungand şi la 1.100 de euro.

Când o să câştige vreodată majoritatea românilor 4.700 de lei pe lună? Adică să aibă salariul de vreo 1.100 de euro, atât cât este leafa minimă care se încasează în câteva ţări din Uniunea Europeană – comunitate din care face parte şi ţara noastră.

La noi însă, salariul minim este de doar 157 de euro pe lună (mai puţin de 700 de lei). În schimb, preţurile la carburanţi sau la alimente sunt în media europeană.

Dacă vă mai încălzeşte cu ceva, nu suntem cel mai prost plătiţi din Uniunea Europeană. Fraţii noştri de suferinţă, bulgarii, o duc şi mai rău. La ei, salariul minim este de doar 123 de euro şi, la fel ca la noi, preţurile sunt aliniate la media din U.E. Dacă ne uităm însă la câştigurile minime din celelalte ţări, ne ia plânsul, şi pe noi, şi pe vecinii de la sud de Dunăre. Potrivit statisticilor europene publicate de realitatea.net, în ţări precum Marea Britanie, Olanda sau Belgia, remuneraţia minimă este de 1.100 de euro. Asta înseamnă de 7 ori mai mult ca la noi!

2 comments:

  1. Romania frate , din 1100 Euro , Noua ne da 157 Euro si restul opreste statul ****-n ea de tara

    ReplyDelete
  2. corect !! vai de tara asta !! :(

    ReplyDelete