29 May 2011

Bărbaţii băuţi le văd mai frumoase pe femei


Nu degeaba zice românul că ”nu există femeie urâtă, ci băutură puţină”. De curând s-a demonstrat chiar ştiinţific acest lucru. Dailymail.co.uk a publicat un studiu care arată că, după ce beau, oamenii consideră persoanele de ambele sexe din jurul lor, mult mai atrăgătoare.Bărbaţii sunt cel mai mult afectaţi de alcool, viziunea lor în ceea ce priveşte atractivitatea persoanelor din jur durând circa 24 de ore după o stare de ebrietate puternică.

S-a ajuns la această concluzie după ce a fost analizat comportamentul femeilor şi bărbaţilor care au consumat câte un pahar de vodcă cu lămâie sau o băutură cu un gust asemănător sau care nu au băut nimic. După o jumătate de oră, acestora li s-au arătat fotografiile a 20 de bărbaţi şi femei, cerându-li-se să evalueze gradul de atractivitate al acestora pe o scară de la 1 la 7. Cei care au consumat alcool au acordat o notă mai mare cu 10% decât ceilalţi.

În următoarea zi, voluntarii au fost testaţi din nou, iar bărbaţii care consumaseră alcool au acordat chipurilor fe-minine calificative mai mari decât persoanele care nu bău-seră alcool.

Rezultatele obţinute ajută experţii să explice fenomenul prin care persoanele ce consumă alcool aleg să aibă contact sexual cu o persoană pe care în mod normal nu o consideră atrăgătoare.

Experţii sunt de părere că alcoolul stimulează striatumul, o zonă a creierului ce joacă un rol important în atracţie. Studiile anterioare au demonstrat că aproximativ 68% dintre persoanele care se trezesc după o stare de ebrietate regretă că au făcut schimb de numere de telefon cu persoane pe care nu le considera atragatoare.

0 Comentarii:

Post a Comment