29 May 2011

Barcelona, regina Europei


Noapte de vis pentru FC Barcelona. În finala Ligii Campionilor, disputată, sâmbătă seara, la Londra, trupa catalană s-a impus la pas, cu 3-1 (1-1), în faţa formaţiei Manchester United şi a intrat pentru a patra oară în posesia celui mai preţios trofeu de club din Europa.

Manchester United a început mai bine partida de pe stadionul Wembley, însă Rooney (8) nu a găsit calea spre gol. A fost faza care i-a trezit pe catalani. Pedro (16) şi D. Villa (20, 21) au creat panică în careul advers, pentru ca acelaşi Pedro (27) să deschidă scorul, cu un şut la colţul scurt.

Imediat a venit şi replica englezilor, Rooney (34) egalând, după un un-doi cu Giggs, aflat, însă, în poziţie de ofsaid. Până la pauză, ofensiva totală a Barcelonei n-a mai dat rezultate pe tabelă, deşi Xavi (36), Iniesta (38) şi Messi (43) au căutat lovitura decisivă.

De la cabine, spaniolii au ieşit decişi să tranşeze disputa în favoarea lor. D. Alves şi Messi (52) au dat semnalul atacului, cerând panică în careul advers. La doua minute după, ”reduta” britanică a căzut, Messi îngenunchindu-l pe portarul Van der Sar. Descumpăniţi, englezii au cedat complet în faţa iureşului trupei lui Guardiola, fiind, practic, număraţi în picioare, după ce D. Villa (69) a făcut 3-1 şi a ”închis” meciul.

Astfel, trofeul cel mai râvnit din fotbalul de club din Europa a ajuns în posesia unei echipe cu adevărat extratereste, care, pe lângă gloria sportivă, va fi recompensată şi cu o sumă uriaşă: 126.000.000 de euro!

0 Comentarii:

Post a Comment