25 July 2011

Fumatul pasiv poate cauza pierderea auzului

Fumatul pasiv este o ameninţare pentru toată lumea care este expusă la acesta. În afară de infecţiile respiratorii şi cancerul pulmonar, acesta poate duce la pierderea auzului în rândul adolescenţilor, transmite descopera.ro

Un studiu publicat recent a analizat datele provenite de la 1.533 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani cărora li s-au făcut teste de auz, precum şi teste de sânge, pentru a verifica nivelul cotininei din corp, un indicator al expunerii la fumul de tutun. Toţi participanţii la studiu erau nefumători, anunţă siteul descopera.ro.

Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Langone din New York au descoperit că cei testaţi care au fost expuşi la fumul de ţigară au avut rate mai ridicate de pierdere a auzului, atât de frecvenţă joasă, cât şi de frecvenţă înaltă. Studiul a demonstrat o corelaţie între nivelul cotininei din corp şi gradul ridicat al pierderii auzului. Cei mai mulţi dintre copii nu au realizat că au pierdut parţial capacitatea de a auzi.

Nu este clar modul în care fumatul pasiv poate reduce capacitatea auzului. Expunerea la fumatul pasiv este cunoscută pentru creşterea riscului de infecţii ale urechilor, care pot duce la pierderea auzului. Este, de asemenea, posibil ca toxinele din fumul de ţigară să cauzeze unele disfuncţii în trompa lui Eustachio.

Acest studiu nu dovedeşte că fumatul pasiv provoacă în mod direct pierderea auzului, ci arată că persoanele expuse fumului de ţigară au un risc mai mare de surzire. De aceea, doctorii susţin că "în casele în care se fumează în prezenţa tinerilor, părinţii ar trebui să fie conştienţi de efectele pe care acest lucru l-ar putea avea asupra auzului acestora. Este recomandat ca tinerii ce sunt expuşi fumului de ţigară să îşi testeze în mod regulat auzul".

Acest studiu a fost publicat în jurnalul Archives of Otolaryngology - Head and Neck Surgery.

0 Comentarii:

Post a Comment