25 July 2011

Laptopul care se încarcă din apă, şi nu de la priză

Se numește Plantbook, e inspirat de bambus, care îşi ia nutrienţii din apă, și are șanse să ajungă pe birourile noastre în câțiva ani. Vezi cum functionează!

Plantbook, sau "notebook-ul oxigenat", este un concept care poartă semnătura designerilor Seunggi Baek și Hyerim Kim. Aparatul, inspirat de bambus, arborele care își ia nutrienții din apă, functionează pe același principiu, fără să aibă nevoie de priză.

Designul este unic. Gadget-ul e compus dintr-o structură cilindrică cu două ecrane care se rulează, unul pe post de monitor, iar altul pe post de tastatură. Culoarea verde a fost aleasă pentru a ne aminti faptul că produsul este eco.

După ce e rulat, laptop-ul se introduce pur și simplu într-un pahar cu apă, pentru a-și lua hidrogenul necesar, prin electroliză, proces care functionează grație unei celule solare. Apa se desparte în hidrogen și oxigen, iar cea din urmă substanță se eliberează în aer, prin urmare laptopul functionează exact pe principiul unei plante. În partea de sus, există un inel verde care te anunță cât anume din baterie s-a încărcat.

0 Comentarii:

Post a Comment