27 July 2011

Cele mai scumpe cuvinte de cautare din lume. Cati bani castiga Google din publicitate


Google castiga lunar in jur de trei miliarde de dolari, bani proveniti din advertising. Cea mai mare parte a acestei sume vine din anunturile publicitare ce apar langa rezultatele cautarilor, noteaza site-ul Wired.

Compania Wordstream a analizat termenii de cautare pentru care agentiile de publicitate platesc sume impresionante de bani astfel incat anunturile sa apara in proximitatea lor. Totodata, firma a grupat dupa domeniul de activitate, folosind un program propriu, primii 10.000 cei mai cautati termeni.
Inmultind costul-per-click, platit de agentiile de publicitate de fiecare data cand cineva acceseaza anunturile respective, cu numarul de cautari pentru cuvantul folosit, Wordstream a impartit fiecare cuvant in domeniul sau corespunzator.
Topul celor mai scumpe cuvinte: asigurari, imprumut, ipoteca
In acest mod, cercetatorii au descoperit ca firmele de asigurari sunt dispuse sa plateasca cel mai mult pentru a-si devansa concurenta. Ele ofera in jur de 54 de dolari pentru fiecare click. Mai mult, platile lor insumeaza 24% din veniturile totale obtinute de Google din advertising.

Serviciile de imprumut reprezinta cea de-a doua sursa de venituri importante pentru operatorul celui mai mare motor de cautare din lume. Firmele care ofera asemenea servicii aduc in total aproape 13 procente din veniturile Google.

"Sunt multi avocati care isi cauta clienti. Chiar daca trebuie sa plateasca 50 sau 100 de accesari pentru a obtine un singur client, ei pot sa primeasca inapoi aceste sume de bani prin procese ce dureaza ani de zile, avand in vedere ca serviciile de avocatura costa in medie 500 de dolari pe ora. Un lucru asemanator se intampla si cu firmele din domeniul programelor care se ocupa de managementul relatiilor cu clientii, care platesc, de asemenea, taxe lunare ridicate", explica Larry Kim, fondatorul companiei Wordstream.
Pe locurile trei si patru in topul celor mai scumpe cuvinte sunt "ipoteca", respectiv "jurist".
De departe insa, cel mai neobisnut domeniu cautat pe Google este legat de prelevarea de celule stem de la bebelusi, subliniaza cei de la site-ul Wired. Firmele din aceasta industrie platesc in medie 27 de dolari pentru fiecare click.

Google a devenit la sfarsitul lunii trecute prima companie de Internet care a atras intr-o luna peste un miliard de utilizatori unici, potrivit datelor aferente lunii mai ale firmei de analiza a pietei comScore, citate de Wall Street Journal. In decursul unui an, numarul de vizitatori ai Google intr-un interval de o luna a crescut cu 8,4%, atingand cifra de un miliard de unici.

0 Comentarii:

Post a Comment