18 July 2011

Uite cu ce filmează astronauţii NASA în spaţiu

Astronauţii NASA vor utiliza o cameră specială pentru a trimite imagini din ultima misiune a navetei spaţiale Atlantis către Staţia Spaţială Internaţională. Mai exact e vorba prima cameră profesională, complet integrată 3D Full HD din lume.

Naveta Atlantis a fost lansată pe 8 iulie pentru o misiune cu o durată de 12 zile. Acesta va fi ultimul zbor al navetei Atlantis, al 33-lea ca număr şi a 135-a misiune din Programul pentru navete spaţiale.

Astronauţii vor filma cu mai multe camere video Panasonic 3D AG-3DA1, pentru a vedea imaginile vor avea la dispoziţie monitoare LCD 3D cu diagonala de 64 de centimetri, dar şi laptopuri Toughbook care sunt rezistente la apă, la şocuri puternice şi la schimbările bruşte de temperatură.

Camera AG-3DA1 are o greutate de doar 2,4 kg, filmează full HD 1920 x 1080, are 2.07 megapixeli şi poate înregistra până la 180 de minute pe câte două carduri SD de 32Gb în modul PH AVCHD şi oferă o interfaţă profesională dual HD-SDI out, HDMI (version 1.4), doi conectori XLR, şi are microfon încorporat.

0 Comentarii:

Post a Comment