26 August 2011

Acțiunile Apple au scăzut cu 7%

Consecințele demisiei lui Steve Jobs de la conducerea Apple nu au întârziat să apară. Acțiunile companiei au scăzut cu până la 7% și a şters 52 miliarde dolari din valoarea indicelui Standard & Poor's (S&P) 500 al bursei de la New York.

Pe lângă faptul că atât fanii cât și investitorii deplâng demisia lui Steve Jobs din funcția de director general al Apple, decizia acestuia a influențat și bursa de la New York.

Acţiunile Apple au căzut cu până la 7% în sesiunea electronică de seară, anunţând o zi de foc, joi, pentru piaţa Nasdaq şi indicele S&P 500. La o capitalizare de aproape 350 miliarde de dolari, acţionarii ies în pierdere cu peste 20 de miliarde de dolari în urma deprecierilor de miercuri seară. Apple este cea mai mare companie din componenţa indicelui Nasdaq 100 şi a doua din cadrul S&P 500, informează Mediafax.

Analiștii sunt de părere că acţiunile vor stagna până când Tim Cook, cel care va prelua funcția de director general, va putea convinge investitorii şi îşi va demonstra valoarea.

Fanii Apple şi ai lui Steve Jobs din întreaga lume deplâng pe internet demisia idolului lor, unele mesaje sunând a elogii. Sub îndrumarea lui Jobs, Apple a lansat produse care au revoluţionat industria telefoanelor mobile şi conţinutului media digital şi au împrospătat sectorul computerelor şi laptop-urilor cu o alternativă la PC-ul Microsoft Windows.

0 Comentarii:

Post a Comment