17 August 2011

Microsoft se pregăteşte să lanseze Windows 8 anul acesta

Se pare că cei de la Microsoft s-au pus serios pe treabă. Anul acesta vor să lanseze un nou sistem de operare: Windows 8, în variantă Beta.

Varianta finală a noului Windows va fi lansată la începutul anului viitor, iar cei interesaţi să testeze sistemul de operare încă de anul acesta pot face acest lucru, oferindu-le şi feedback celor de la Microsoft.

"Am muncit din greu pentru a proiecta şi crea Windows 8, aşa că dorim să începem un dialog deschis cu cei care sunt interesaţi să testeze versiunea pre-release în următoarele luni", au spus oficialii Microsoft, potrivit The Next Web, citat de Money.ro.

Windows 8 va avea aceleaşi cerinţe tehnice ca şi predecesorul său, 7, anume: un procesor de 1GHz, 1 GB RAM pentru sistemul de operare pe 32 de biţi şi 2 GB RAM pentru cel pe 64 de biţi, 16 sau 20 GB de spaţiu liber pentru program, în funcţie de sistemul de operare, placă video cu suport DirectX9 şi drivere WDDM sau mai noi.

Win 8 vine cu o nouă interfaţă, promite ca timpul de instalare a programelor să fie redusă până la jumătate, va permite recunoaşterea facială prin camera Web şi va avea posibilitatea de a porta spaţiul de lucru pe un stick USB.

Totodată, Microsoft a deschis un nou cont de Twitter pentru a urmări dezvoltarea Windows 8.


0 Comentarii:

Post a Comment