12 August 2011

O singură stație pentru tramvai, tren și metrou, pe Podul Basarab

Prima staţie comună din România va fi dată în folosinţă într-o lună la Pasajul Basarab din Capitală. Aici vor opri tramvaiele - sus, autobuzele şi trenul - jos şi metroul - în subteran.

Se lucrează de zor la mult-aşteptata staţie comună de la Pasajul Basarab, care va fi cea mai mare din ţară. Călătorii care vor coborî din tramvai pe pod vor putea ajunge la mijloacele de transport în comun de pe bd. Golescu, respectiv, Calea Griviţei şi vor putea intra la metrou sau pe peronul gării. Constructorii vor face un trotuar rulant pe peronul 1 al Gării de Nord, care va fi gata peste două luni.

“Structura celor patru lifturi este gata, la fel şi cele patru scări rulante care coboară din staţiile de pe pod până la şosea”, a declarat, ieri, Carlos Rojo, şeful de şantier al firmei Astaldi- FCC Construccion.

Senzor de îngheţ, pe scări

La coborârea din staţia comună spre Calea Griviţei, pe lângă scările rulante există şi scări fixe. “Aici am montat un senzor de îngheţ şi imediat cum se va depune zăpada pe trepte o va topi”, a adăugat Carlos Rojo.

Locuri de parcare sub pasaj

Sub ieşirile spre Griviţa şi Titulescu se vor amenaja parcări, cea din urmă fiind şi supraetajată. “În total vom realiza 80 de locuri de parcare şi 72 în cea supraetajată”, a spus Ion Dedu, directorul Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

0 Comentarii:

Post a Comment