28 September 2011

Explozii solare foarte puternice afectează Pământul



            Exploziile solare, de o intensitate neobişnuită, afectează Pământul, specialiştii fiind de-a dreptul îngrijoraţi de efectele lor.

Specialiştii de la Observatorul Geomagnetic al României au înregistrat o activitate neobişnuită a câmpului magnetic al Terrei. Asta însemnă că ne putem aştepta ca, în curând, toate comunicaţiile de la noi din ţară să fie date peste cap, potrivit antena3.ro.

Modificarea câmpului magnetic vine după o nouă explozie solară, cea mai puternică de când soarele a reînceput să clocotească. Fenomenul a avut loc acum trei zile şi a fost înregistrat de undele radio din întreaga lume.

Dacă variaţiile provocate de exploziile solare vor tot creşte, sistemele de comunicaţii vor fi grav afectate. Asta înseamnă că nu vom putea vorbi la telefon, nu vom putea scoate bani de la bancomat şi nu vom putea zbura nicăieri în lume. Altfel spus, viaţa de zi cu zi ne va fi blocată.

Cea mai puternică activitate solară a avut loc acum mai bine de un secol şi jumătate, în 1859, când, toate sistemele de comunicaţii au fost date peste cap. Dar atunci, omenirea avea doar telegraful..

0 Comentarii:

Post a Comment