03 December 2012

Isteria sfârşitului lumii pe 21.12. 2012 îi face pe oameni să se poarte nebuneşte

              În vreme ce specialiştii de la NASA încearcă să liniştească omenirea explicând că pe 21 decembrie anul acesta nu va veni Apocalipsa, mii de oameni au intrat deja în panică şi fac gesturi nebuneşti. Spre exemplu, în Franţa, s-au adunat sute de persoane la poalele muntelui Bugarach, pentru că ei cred că acolo se va deschide o poartă spre altă lume.


               E imposibil de determinat provenienţa numelui Bugarach, dar unele poveşti vorbesc despre doi elfi, Burg şi Arch, ce s-au transformat în stane de piatră pentru a proteja de vânt platoul Corbieres, în timp ce altele susţin că una dintre cele mai căutate relicve biblice, Chivotul Legii, este îngropată în centrul muntelui şi acţionează precum un dispozitiv de urmărire. 


Oamenii care au escaladat muntele au povestit despre zgomote şi apariţii ciudate, OZN-uri care zburau deasupra, lumini şi personaje albe care se uitau la ei. Cei care au ajuns până în vârf au spus că au fost cuprinşi de o stare de nelinişte şi că busolele sau GPS-urile nu le mai funcţionau. Avioanele nu au voie să zboare deasupra muntelui, deoarece se ştie că pot apărea defecţiuni la echipamentul electronic de la bord. Aşa s-a născut ideea oamenilor că salvarea lor de la Apocalipsă, pe 21 decembrie, va veni de aici, când, cred ei, în munte se va deschide o poartă către altă lume, iar nave extraterestre vor ieşi din el şi vor transforma Pământul într-o colonie.

Autorităţile franceze au luat măsuri când au văzut că gluma se îngroaşă şi au trimis de pe acum sute de poliţişti şi pompieri ca să împiedice aglomeraţia pe vârful muntelui. Nici jurnaliştii nu se lasă mai prejos, câteva zeci fiind deja prezenţi în sătucul de la poalele muntelui.

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete