11 June 2013

Parola de acces in telefon poate fi o strambatura din nas sau scoaterea limbii

          Google a inregistrat un patent care permite telefoanelor mobile sa-si recunoasca proprietarul dupa expresiile faciale ale acestuia. 
 
 
               Terminalele care functioneaza cu Android vor avea preinstalata optiunea Face Unlock care permite utilizatorului sa-l deschida printr-o miscare a nasului sau o strengareasca scoatere a limbii. Optiunea a ajuns pe telefoane in 2011 ca parte a Android Ice Cream Sandwich, dar a fost criticata de specialisti care sustineau ca o simpla apropierii a unei fotografii a posesorului de drept poate debloca telefonul.
Cand a facut update-ul pentru Jelly Bean, in iulie 2012, inginerii de la Android au adus in plus verificarea "in miscare", tocmai pentru a preveni ceea ce sustineau specialistii cu un an inainte. Cu alte cuvinte, utilizatorul va trebui sa clipeasca pentru a fi "luat in seama" de camera terminalului. Evident, au aparut voci care au spus ca si acest lucru se poate "frauda".

In noul patent Google, insa, se arata ca Face Unlock analizeaza fata celui care vrea sa deschisa telefonului comparand-o cu o fotografie salvata deja, in plus fiind necesara o miscare specifica a acelui utilizator pentru a se deschide. Combinand componenta "live" cu faptul ca fiecare om are stilul sau de a-si misca nasul, ochii sau alte "componente" ale capului, cei de la Google sustin ca Face Unlock va fi foarte, foarte greu de pacalit.

0 Comentarii:

Post a Comment