05 May 2014

CE caută oamenii pe GOOGLE lunea?

        Cele mai multe căutări medicale de pe motorul online Google sunt realizate în cursul zilelor de luni, pentru că, după excesele din weekend, oamenii sunt îngrijoraţi.


             Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego, căutările pe teme medicale realizate pe Google ating un vârf în prima zi lucrătoare din săptămână.

Oamenii de ştiinţă au dorit să afle dacă există o corelaţie între momentul în care oamenii îşi fac cele mai mari griji în legătură cu starea lor de sănătate şi modelele săptămânale de declanşare a bolilor. De exemplu, numeroase studii sugerează că rata de producere a infarctelor cunoaşte un vârf în zilele de luni.


Un studiu realizat în Scoţia pe o durată de 10 ani arată că numărul deceselor cauzate de maladiile cardiace atinge cele mai ridicate valori în zilele de luni şi cele mai scăzute valori în zilele de marţi.
Consumul excesiv de alcool din timpul weekendului, combinat cu stresul cauzat de mersul la serviciu în ziua de luni generează un stres suplimentar pentru inimă.

Alte studii sugerează că miercuri este cea mai deprimantă zi din săptămână, probabil din cauza faptului că este cea mai îndepărtată de weekend.

0 Comentarii:

Post a Comment