01 February 2011

Egiptul e în foame


Un milion de oameni sunt aşteptaţi azi, în centrul oraşului Cairo, pentru a participa la protestele care au ajuns în cea de-a opta zi. În acest timp, revoltele paralizează viaţa de zi cu zi în Egipt, multe magazine fiind închise, iar livrările de alimente, reduse. Mulţi oameni au rămas fără hrana de bază.

În timp ce nemulţumirea, resentimentele şi naţionalismul alimentează în continuare manifestaţiile din Egipt, un bun vital începe să se epuizeze: mâncarea, relatează CNN. Sute de mii de familii din Egipt au rămas fără alimente de bază, precum pâine, fasole şi orez, iar în multe cazuri, oamenii nu pot sau nu vor să iasă la cumpărături, de frica violenţelor. În plus, magazinele sunt închise, iar livrările de alimente şi medicamente, aproape stopate.

Cu toate acestea, nu sunt semne că situaţia se va îmbunătăţi în viitorul apropiat. Mai mult, preşedintele egiptean Hosni Mubarak a ordonat, ieri, prelungirea restricţiilor de circulaţie între orele 15.00 şi 8.00 dimineaţa, fapt ce împiedică oamenii să meargă la serviciu sau copiii la şcoală. Ca urmare a noilor măsuri ale liderului, astăzi, peste un milion de egipteni sunt aşteptaţi să iasă în stradă, în marile oraşe. Ei speră să nu mai aibă loc violenţe şi sunt convinşi că noul lor protest de amploare îl va îndupleca pe Mubarak să renunţe la funcţie.

0 Comentarii:

Post a Comment