29 May 2012

ATAC INFORMATIC de proporţii. Flame, virusul care spionează calculatoarele din diferite state ale lumii

      Ruşii de la Kaspersky susţin că au descoperit un virus care spionează, din august 2010, bazele informatice din state precum Iran sau Israel, scrie BBC.


       Potrivit specialiştilor, programul informatic care opereză sub numele Flame, este “una dintre cele mai mari ameninţări cibernetice” descoperite vreodată.

De asemenea, ruşii bănuiesc că sistemul este dirijat de guvernul unui stat şi că a fost creat nu cu scopul de a produce daune fizice, ci de a culege date de peste hotare.


“Când un sistem este atacat, Flame începe o serie de operaţiuni, cum ar fi monitorizarea traficului de pe internet, fotografierea paginilor accesate, înregistrarea conversaţiilor audio sau monitorizarea tastaturii” a explicat Vitali Kamluk, expert în securizarea datelor

Rusul de la Kaspersky a explicat că Flame nu a fost creat cu scopul de a goli conturile bancare sau de a perturba buna funcţionare a sistemelor informatice, ci doar pentru a fura date.
Acesta are 20 de MB, ceea ce înseamnă că ocupă de 20 de ori mai mult spaţiu decât Stuxnet, un alt virus care ţinteşte însă infrastructura nucleară din Iran.

Până acum Flame a fost infiltrat în state precum Iran, Israel, Sudan, Siria, Liban, Arabia Saudită şi Egipt. Programul funcţionează ca un aspirator de date, care colectează şi înregistrează orice informaţie dintr-un computer.

0 Comentarii:

Post a Comment