03 July 2013

Aproape jumatate din smartphone-urile din Europa sunt Samsung

       Terminalele companiei coreeene au ajutat Android sa ajunga la o cota de piata de 70%, cu 9 procente mai mult decat anul trecut. 


                 Android are o cota de piata de aproape sase ori mai mare decat iOS in Europa (70,4% fata de 17,8%) si de mai bine de zece ori mai mare decat Windows (6,8%). Succesul sistemului de operare al celor de la Google se datoreaza in special numarului mare de smartphone-uri Samsung vandute pe batranul continent (aproape jumatate din totalul vanzarilor).

Soft-ul celor de la Google conduce si in Statele Unite cu o cota de 52%, nu foarte mare fata de iOS (41,9%). Chiar daca are cea mai mare crestere fata de anul trecut (aproape 0,9% fata de 0,1% in cazul Android), Windows ruleaza pe doar 4,6% dintre telefoanele inteligente vandute in America.


Daca in Europa Android isi datoreaza ascensiunea companiei Samsung, Apple se bucura de o atentie aproape la fel de mare ca a rivalului in Statele Unite datorita ofertelor companiei de telefonie mobila T-Mobile, a patra companie, ca cifra de afaceri, de acest fel dincolo de Atlantic. Pe de alta parte, Samsung ar trebui sa fie mai atenta la produsele concurentei, modelul Xperia Z bucurandu-se de o popularitate tot mai mare, cei care au cumparat acest terminal fiind in mare parte fosti utilizatori ai telefoanelor coreene.

0 Comentarii:

Post a Comment